Πρόταση Βενιζέλου για απόσυρση χρέους 91 δισ. ευρώ | TVXS – TV Χωρίς Σύνορα

Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως εάν παράλληλα αποφασισθεί η πλήρης συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσω των ομολόγων ελληνικού Δικαίου που έχει στην κατοχή της αυτό θα προσέφερε μείωση του δημοσίου χρέους κατά 27 δισ. ευρώ ή 13,5% του ΑΕΠ.

Σημειώνεται πως η ΕΚΤ απέκτησε την παρελθούσα τριετία μέσω παρεμβάσεων ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου συνολικής ονομαστικής αξίας 57 δισ. ευρώ περίπου καταβάλλοντας για την απόκτησή τους περίπου 30 δισ. ευρώ. Αν λοιπόν αυτά αποπληρωθούν στην τιμή κτήση το Ελληνικό Δημόσιο θα αποσύρει σημαντικό μέρος χρέους.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην πρότασή που έχει κάνει προς τις Διοικήσεις των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων ώστε να χρησιμοποιήσουν τα ομόλογα του EFSF που έχουν αποκτήσει λόγω της συμμετοχής τους στο PSI  για να αγοράσουν στη δευτερογενή αγορά νέα ελληνικά ομόλογα αγγλικού δικαίου.

Αυτό με σημερινούς όρους θα μπορούσε να οδηγήσει συμψηφιστικά σε επίπεδο γενικής κυβέρνησης σε περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέος κατά 7% του ΑΕΠ ή κατά 14 δισ. ευρώ, τόνισε.

via Πρόταση Βενιζέλου για απόσυρση χρέους 91 δισ. ευρώ | TVXS – TV Χωρίς Σύνορα.

Both comments and trackbacks are currently closed.
%d bloggers like this: