ΕΚΤ – Τραπεζίτες μεθόδευσαν την κατάρρευση! | Newsbomb.gr

Οι πιο σκοτεινές ημέρες του Ελληνισμού φαίνεται πως ήταν αυτές του Δεκέμβρη το 2009. Εκεί ακριβώς βρίσκεται το κλειδί της υποδούλωσης Ελλάδας και Κύπρου μέσω ενός εφιαλτικού σκηνικού που ξεδιπλώνεται στις σελίδες της έκθεσης του οίκου Alvarez & Marsal, που διέρρευσε πριν λίγες ώρες στο διαδίκτυο.

Υπόγειες αγορές Ελληνικών ομολόγων από Κυπριακή τράπεζα, μία ημέρα μόλις μετά την «πανηγυρική» ανακοίνωση της για την μη έκθεση σε Ελληνικά ομόλογα που λόγω των ύποπτων χειρισμών της κυβέρνησης Παπανδρέου, εκείνη ακριβώς την περίοδο άρχισαν να θεωρούνται «τοξικά».

Το σημαντικότερο εύρημα όμως της έκθεσης (όπως διέρρευσε στο olympia.gr) είναι η «περίεργη» χρηματοδότηση της τράπεζας από την ΕΚΤ, η οποία φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε για αυτές τις αγορές. Αυτή η ενέργεια ζημίωσε την Κυπριακή τράπεζα με το ιλιγγιώδες ποσό που άγγιξε τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ! Αυτός είναι και ο λόγος της κατάρρευσης που πήρε διαστάσεις ντόμινο.

Όπως αναλύεται στην έκθεση, οι αγορές ομολόγων ανήλθαν σε 2,4 δις ευρώ. Εδώ όμως έρχεται και η πραγματική «βόμβα»: Στις 16 Δεκεμβρίου του 2009, η τράπεζα αιτήθηκε και έλαβε χρηματοδότηση από την ΕΚΤ στο ποσό των 3 δισ. ευρώ, το οποίο δεν ήταν απαραίτητο -όπως ρητά αναφέρεται- για να καλύψει ανάγκες του ισολογισμού, αλλά διατέθηκε για την αγορά ομολόγων!

via ΕΚΤ – Τραπεζίτες μεθόδευσαν την κατάρρευση! | Newsbomb.gr.

Both comments and trackbacks are currently closed.
%d bloggers like this: