ο (κυπριακής καταγωγής και θερμός υποστηρικτής του σχεδίου Αννάν κ. Δρούτσας – Γιατί ο Αβραμόπουλος φώναξε εισαγγελέα στο ΥΠΕΞ για 176 ΜΚΟ | Newsbomb.gr

Από την έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί ύστερα από εντολή του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου παρατηρείται υπερδιπλασιασμός των δαπανών προς τις ΜΚΟ από το 2002 στο 2003, όταν τα κονδύλια ανήλθαν σε 18,096 εκατομμύρια ευρώ! Ένα επίσης ενδιαφέρον στοιχείο που περιήλθε σε γνώση του υπουργού Εξωτερικών αφορά στην τακτική που ακολουθήθηκε επί υπουργίας κ. Δημήτρη Δρούτσα το 2010, όταν η χώρα συνήψε το Μνημόνιο και δεσμεύθηκε για περιστολή των δημοσίων δαπανών.

Επισήμως ο κ. Δρούτσας ανακοίνωσε τη δραστική περικοπή των κονδυλίων προς τις ΜΚΟ σε 1,95 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, διαπιστώθηκε από τον έλεγχο μια αδικαιολόγητη αύξηση στα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια». Εκείνη τη χρονιά προβλέπονταν δαπάνες 18 εκατ. ευρώ και τελικά δόθηκαν 56,073 εκατ. ευρώ! Μια χρήσιμη λεπτομέρεια από το ρεπορτάζ: ο (κυπριακής καταγωγής και θερμός υποστηρικτής του σχεδίου Αννάν) κ. Δρούτσας ήταν στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου από το 1999 ενώ χαρακτηρίσθηκε και «κηπουρός» του πρώην πρωθυπουργού.

via Γιατί ο Αβραμόπουλος φώναξε εισαγγελέα στο ΥΠΕΞ για 176 ΜΚΟ | Newsbomb.gr.

Both comments and trackbacks are currently closed.
%d bloggers like this: