Το λάθος DNA του περιβάλλοντος Τσίπρα | INFOWAR

Όταν ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού άρχισε να το υποψιάζεται (όπως μαρτυρούν πρόσφατες δημοσκοπήσεις) και κινούνταν πλέον σε πιο ριζοσπαστική γραμμή από την κυβέρνηση, κάποιοι προσπάθησαν να τη «βγουν από αριστερά» με ένα νέο επιχείρημα: «και με ευρώ και με δραχμή ίδια είναι η εκμετάλλευση».

Προφανώς και μπορεί να είναι ίδια η εκμετάλλευση. Όσοι ζήσαμε και με τη δραχμή το γνωρίζουμε στο πετσί μας. Οι πρόσφατες εξελίξεις όμως αποδεικνύουν ότι ενώ το εθνικό νόμισμα θα επέτρεπε θεωρητικά σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς να αναδιανείμει τον πλούτο της χώρας, στην ευρωζώνη κάθε τέτοια κίνηση θα πνίγεται σε διάστημα λίγων ωρών από την ΕΚΤ και τους ανθρώπους της στην Αθήνα.

Η διαπραγματευτική ομάδα πήγε στη μάχη έχοντας στη διάθεσή της το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, που αποδεικνύει ότι το χρέος είναι παράνομο, απεχθές και μη εξυπηρετήσιμο και συνεπώς δεν πρέπει να πληρωθεί. Ακούγοντας όμως το στενό κύκλο συνεργατών του και όχι την κοινοβουλευτική του ομάδα ή τη βάση του κόμματός του, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει τα όπλα που είχε στη διάθεσή του.

via Το λάθος DNA του περιβάλλοντος Τσίπρα | INFOWAR.

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.
%d bloggers like this: