Κλειδώνει η συμφωνία για την αξιολόγηση στο EuroWorking Group | TVXS – TV Χωρίς Σύνορα

Στην ατζέντα της σημερινής συζήτησης βρίσκονται τα ζητήματα του μηχανισμού αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης, καθώς και του οδικού χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους.

Συγκεκριμένα, στο EuroWorking Group, που ξεκίνησε στις 19:00 ώρα Ελλάδας, με τον Γιώργο Χουλιάρακη να εκπροσωπεί την χώρα μας, συζητά το «μείγμα» των μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ που αφορούν τον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης. Επιπλέον, σε αυτό αναμένεται να «κλείσει» το πακέτο μέτρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ που απομένουν από το συνολικό πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ της πρώτης αξιολόγησης. Το 1,8 δισ. ευρώ αφορά σε έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, καύσιμα, τσιγάρα, ποτά, καφέ, συνδρομητική τηλεόραση, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, αυτοκίνητα), οι οποίοι θα πρέπει να νομοθετηθούν άμεσα.

Ακόμη, το EuroWorking Group απασχολούν δύο εκκρεμή ζητήματα της πρώτης αξιολόγησης: τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις τελικές νομοθετικές αλλαγές για το θεσμικό πλαίσιο της πώλησής τους σε funds και εταιρίες διαχείρισης. Για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, θα πρέπει αφενός να οριστικοποιηθεί η λίστα με τις ιδιωτικοποιήσεις που θα προχωρήσουν, αφετέρου να είναι όλα έτοιμα ώστε το Ταμείο να λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο.

via Κλειδώνει η συμφωνία για την αξιολόγηση στο EuroWorking Group | TVXS – TV Χωρίς Σύνορα

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.
%d bloggers like this: